Fläskfilégryta
Jag och J testade den här grytan igår och blev glatt överraskade. Den var mustig och syrlig på samma gång. Kanske lite för syrlig. Vi tar nog lite mindre citronskal nästa gång, eller hoppar över det helt.
4 portioner
600 g fläskfilé
2 st vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
4 st soltorkade tomater i olja
smör/margarin att steka i
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
2 msk vatten
1 st köttbuljongtärning
2 tsk citronskal
1 tsk timjan
1 tsk soja (vi använde äkta kinesisk "mushroom")
400 g (1 burk) kronärtskockshjärtan
Bryn köttet i en traktörpanna. Ta upp det och bryn pressad vitlök och champinjoner i klyftor tillsammans. Ta upp det också och gör såsen i pannan. Ta av pannan från värmen och rör ihop crème fraichen, vatten, buljong, timjan och soja. Koka upp och se till att buljongtärningen löser sig. Häll av spadet till kronärtskockorna och skär dem i halvor . Strimla tomaterna och lägg i kronärtskockor och tomater i såsen. Tvätta citronen och riv skalet. Rör ner det i grytan. Lägg ner kött och vitlökschampinjonerna, krydda med salt och peppar och låt puttra i ca 10 min.
Till detta åt vi ris och sallad.
Receptet är lite modifierat, men kommer från Tasteline.com
4 portioner
600 g fläskfilé
2 st vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
4 st soltorkade tomater i olja
smör/margarin att steka i
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
2 msk vatten
1 st köttbuljongtärning
2 tsk citronskal
1 tsk timjan
1 tsk soja (vi använde äkta kinesisk "mushroom")
400 g (1 burk) kronärtskockshjärtan
Bryn köttet i en traktörpanna. Ta upp det och bryn pressad vitlök och champinjoner i klyftor tillsammans. Ta upp det också och gör såsen i pannan. Ta av pannan från värmen och rör ihop crème fraichen, vatten, buljong, timjan och soja. Koka upp och se till att buljongtärningen löser sig. Häll av spadet till kronärtskockorna och skär dem i halvor . Strimla tomaterna och lägg i kronärtskockor och tomater i såsen. Tvätta citronen och riv skalet. Rör ner det i grytan. Lägg ner kött och vitlökschampinjonerna, krydda med salt och peppar och låt puttra i ca 10 min.
Till detta åt vi ris och sallad.
Receptet är lite modifierat, men kommer från Tasteline.com
Kommentarer
Trackback