Man tager vad man haver
Man är ju ingen mästerkock, men jag har nog bott hemifrån tillräckligt länge för att kunna röra ihop något av grejer ur ett till synes tomt kylskåp. Idag blev det en pastasås som blev helt okej. Säkert grymt nyttig också!
Pasta carbonara speciale 3 port 30 min
Bottenredning:
1 msk margarin (smält)
2-3 msk mjöl (vispa ner)
4-5 dl mjölk
Resten:
50-100g(?) rökt bog i tärningar
1 dl bladspenat
8-10 cm purjolök
½ tsk dragon
1 tsk riven pepparrot
salt
peppar
Puttra ca 10 min eller tills pastan är klar...
Till sist:
1 ägg
Var noga med att röra ordentligt när du har i äggen så det inte stelnar och gör halv äggröra av såsen. Det blev det nästan för mig. :)
Pasta carbonara speciale 3 port 30 min
Bottenredning:
1 msk margarin (smält)
2-3 msk mjöl (vispa ner)
4-5 dl mjölk
Resten:
50-100g(?) rökt bog i tärningar
1 dl bladspenat
8-10 cm purjolök
½ tsk dragon
1 tsk riven pepparrot
salt
peppar
Puttra ca 10 min eller tills pastan är klar...
Till sist:
1 ägg
Var noga med att röra ordentligt när du har i äggen så det inte stelnar och gör halv äggröra av såsen. Det blev det nästan för mig. :)
Kommentarer
Trackback